Politica de confidentialitate - Micul Fermier Magazin Online

Politica de confidentialitate
Ultima actualizare: 06.08.2021


1. Informatii generale
Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental pe care noi, E-fishent SRL, ni-l asumam fata de utilizatorii website-ului nostru, www.micul-fermier.ro e-commerce www.micul-fermier.ro.  Prin urmare, vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("GDPR"), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.
Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadru legal il reprezinta transparenta, prin intermediul acestui document va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele noastre.
Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta politica de confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Website versiunea modificata a politicii de confidentialitate si vom semnala versiunea actualizata modificand data „Ultimei actualizari” din partea de sus a politicii.


2. Cine suntem 
E-fishent SRL, in calitate de operator de date cu caracter personal, cu sediul social in Linia de Centura 5 CTPark Bucharest North, Stefanestii de Jos, Ilfov, 077175, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/4049/2018, avand CUI RO39795280, prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal necesare in raport cu activitatea desfasurata de catre dumneavoastra pe Website.
Intrucat suntem intotdeauna deschisi sa aflam opiniile dumneavoastra, precum si sa va furnizam orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra, va incurajam sa ne contactati prin transmiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail protectiadatelor@ micul-fermier.ro  sau prin posta sau curier la adresa SLinia de Centura 5 CTPark Bucharest North, Stefanestii de Jos, Ilfov, 077175.
3. Ce categorii de date cu caracter personal prelucram
Datele cu caracter personal pe care le prelucram le colectam direct de la dumneavoastra in calitate de persoana vizata.
In raport cu activitatea desfasurata de catre dumneavoastra pe Website, prelucram urmatoarele date cu caracter personal: 
•numele si prenumele;
•adresa de e-mail;
•adresa/adresele de livrare;
•adresa de facturare;
•metoda de plata; 
•numar de telefon;  
•date bancare;
•produse favorite;
•informatii despre comenzi;
•informatii despre facturi;
•informatii despre produsele returnate;
•informatii cu privire la comportamentul dumneavoastra in timpul vizitarii Website-ului.

Va oferim si posibilitatea de a va inregistra pe Website prin contul dumneavoastra Facebook sau Google. Daca optati pentru una dintre aceste variante, veti fi directionat catre o pagina administrata de Facebook Inc / Google LLC, unde acestia va vor informa cu privire la transferul datelor dumneavoastra catre Website. Puteti consulta politicile de confidentialitate Facebook, respectiv Google, folosind urmatroarele link-uri:
https://www.facebook.com/about/privacy
https://policies.google.com/privacy

4. Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii
Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate in urmatoarele scopuri:
a) In legatura cu achizitionarea produselor de pe Website:
Crearea si administrarea contului de utilizator;
Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
Solutionarea cererilor de anulare sau a solicitarilor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile achizitionate;
Returnarea produselor conform prevederilor legale;
Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dumneavoastra cu privire la comenzile dumneavoastra sau la produsele de pe Website;
Asigurarea serviciilor de garantie.
Prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru aceste scopuri este realizata in temeiul incheierii si executarii contractului dintre noi si dumneavoastra. De asemenea, anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.
b) In legatura cu imbunatatirea produselor noastre sau a activitatii noastre
Ne dorim sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta colectam si prelucram anumite informatii in legatura cu comportamentul dumneavoastra de cumparator si va putem invita sa completati chestionare de satisfactie la finalizarea unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.
Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru aceste scopuri este realizata in interesul nostru legitim de a imbunatatii activitatea noastra, precum si produsele pe care vi le oferim prin intermediul Website-ului.
c) In legatura cu activitatile de marketing
Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele care va intereseaza. In acest sens, pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dumneavoastra, prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul de a va transmite newsletter sau informatii despre oferte si reduceri.
Prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in scop de marketing este realizata intotdeauna in temeiul consimtamantului dumneavoastra prealabil. Va puteti retrage oricand consimtamantul acordat pentru primirea newslettere-lor sau a informarilor despre oferte si reduceri. Cu toate acestea,  retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.  
Retragerea consimtamantului se poate face prin:
Accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi;
Contactarea noastra la adresa de email: protectiadatelor@micul-fermier.ro.
d) In legatura cu apararea intereselor noastre legitime
Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite datele dumneavoastra cu caracter personal pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. In acest caz, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi prelucrate in urmatoarele scopuri:
Luarea masurilor de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
Luarea masurilor de gestionare a diverselor altor riscuri;
Exercitarea/apararea drepturilor in instanta.
Prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal pentru aceste scopuri este realizata in temeiul interesului nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala. 
 
5. Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal
Vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal cat timp aveti un cont activ pe Website si pe tot parcursul relatiei noastre contractuale, atat cat este necesar pentru indeplinirea scopului de prelucrare. 
In cazul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate in temeiul consimtamantului dumneavoastra, vom stoca aceste date atat cat este necesar pentru indeplinirea scopului sau pana la retragerea consimtamantului de catre dumneavoastra.
De asemenea, in cazul in care anumite dispozitii legale ne impun sa stocam datele dumneavoastra cu caracter personal pentru o anumita perioada, vom pastra datele dumneavoastra atat timp cat dispozitiile legale impun.
 
6. Cui transmitem datele dumneavoastra cu caracter personal
Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastra urmatoarelor categorii de destinatari:
furnizorilor de servicii de curierat;
furnizorilor de servicii de plata/bancare;
furnizorilor de servicii de marketing;
furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
societatilor de asigurare;
furnizorilor de servicii IT;
altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor noastre;
autoritatilor publice si instantelor de judecata, in cazul in care avem o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, in functie de contextul necesar.
In prezent, stocam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.
 
7. Drepturile pe care le aveti in calitate de persoana vizata
Dreptul de acces la datele cu caracter personal – dreptul de a obtine confirmarea cu privire la detaliile prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, acces la datele respective si la informatiile ce fac referire la scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, categoriile de destinatari carora datele cu caracter personal le-au fost sau urmeaza sa le fie divulgate, in special destinatari din tari terte sau organizatii internationale, perioada pentru care vor fi stocate datele cu caracter personal etc. – conform art. 15 din GDPR.
Dreptul la rectificare – dreptul dumneavoastra de a corecta datele cu caracter personal care sunt inexacte sau incomplete – conform art. 16 din GDPR.
Dreptul la stergerea datelor (dreptul de a fi uitat) – dreptul dumneavoastra de a sterge datele dumneavoastra cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care exista motivele prevazute de lege – conform art. 17 din GDPR. 
Dreptul la restrictionarea prelucrarii – dreptul dumneavoastra la restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, in cazul in care exista situatiile prevazute de lege – conform art. 18 din GDPR.
Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul dumneavoastra de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, precum si dreptul de a transmite aceste date altui operator, in cazul in care exista situatiile prevazute de lege – conform art. 20 din GDPR.
Dreptul la opozitie – dreptul dumneavoastra de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc intemeiate pe indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau este necesara in scopul intereselor legitime pe care le avem, cu exceptia cazului in putem demonstra ca avem motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra, respectiv a situatiei in care scopul prelucrarii este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta – conform art. 21 din GDPR.
Pentru a va putea exercita oricare dintre aceste drepturi, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:
Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dumneavoastra folosind adresa de e-mail aferenta contului de utilizator. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dumneavoastra.
Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dumneavoastra cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dumneavoastra este in mod vadit nefondata, respectiv excesiva, in special din cauza caracterului repetitiv, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice taxe aplicate inainte de a va solutiona cererea.
Vom raspunde la orice solicitari din partea dumneavoastra in termen de cel mult o luna de la primirea cererii. Putem prelungi aceasta perioada cu doua luni atunci cand este necesar, tinand cont de complexitatea si numarul cererilor. In cazul in care vom prelungi termenul, va vom informa cu privire la orice astfel de prelungire in termen de o luna de la primirea cererii, prezentand si motivele intarzierii.
Dreptul de a va retrage consimtamantul – in cazul in care prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este intemeiata pe consimtamantul dumneavoastra, aveti dreptul sa vi-l retrageti in orice moment – conform art. 7 alin. (3) din GDPR.
Dreptul de a nu face obiectul unui proces decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri – dreptul dumneavoastra de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau care va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa – conform art. 22 din GDPR.
Dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal – dreptul dumneavoastra de a depune o plangere in fata autoritatii de supraveghere cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212, adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro – conform art. 77 din GDPR.
 
Prin intermediul acestei informari si a demersurilor continue, ne aliniem prevederilor GDPR si va asiguram din nou de intentiile noastre pozitive.