Politica de confidentialitate - Micul Fermier Magazin Online

Politica de Confidentialitate 

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental Micul Fermier, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 ("Regulamentul general privind protectia datelor" sau "GDPR"), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadru legal il reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web www.micul-fermier.ro sau prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Cine suntem si cum ne puteti contacta

Operatorul de date este SC GOLDEN FISH SRL, cu sediul social in Stefanestii de Jos, Soseaua de Centura nr. 6, Platforma betonata D.1.1., Pavilion administrativ, biroul nr.12, etaj 1, Județul Ilfov. In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs cu caracter personal.

Intrucat suntem intotdeauna deschisi sa aflam opiniile dumneavoastra, precum si sa va furnizam orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va incurajam sa contactati Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal Golden Fish la adresa de e-mail protectiadatelor@ micul-fermier.ro  sau prin posta sau curier la adresa Sos.de Centura nr.6, Platforma Betonata D.1.1, Stefanestii de Jos, cu mentiunea: In atentia Responsabilului cu protectia datelor cu caracter personal al societatii Golden Fish SRL.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

Datele cu caracter personal se colecteaza direct de la persoana vizata, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs astfel:

• Cand va creati un cont Micul Fermier, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;

• Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, etc.

Va oferim si posibilitatea de a va inregistra in platforma Micul Fermier prin contul dvs Facebook sau Google. Daca optati pentru una dintre aceste variante, veti fi directionati catre o pagina administrata de Facebook Inc / Google LLC, unde acestia va vor informa cu privire la transferul datelor dvs catre Micul Fermier . Puteti consulta politicile de confidentialitate Facebook, respectiv Google, folosind urmatroarele link-uri:

https://www.facebook.com/about/privacy

https://policies.google.com/privacy

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs in timpul vizitarii site-ului nostru web sau a folosirii aplicatiei smartphone, pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

Pe site-ul nostru web si in aplicatia smartphone putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri (link).

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 18 ani.

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor Micul Fermier in beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

• Crearea si administrarea contului in cadrul platformei Micul Fermier;

• Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;

• Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;

• Returnarea produselor conform prevederilor legale;

• Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;

• Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile Micul Fermier.

Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre operator (SC Golden Fish SRL) si dvs. De asemenea, anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

2. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs de cumparator, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie a finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Atunci cand intemeiem aceste activitati avem intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs fundamentale sa nu fie afectate.

3. Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web si in aplicatia smartphone. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes pentru dvs, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs, si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale asupra dvs si nu va afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

Intotdeauna ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul dvs prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul in orice moment, prin:

• Modificarea setarilor din contul de client

• Accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi;

• Contacteaza SC Golden Fish SRL folosind adresa de email: protectiadatelor@micul-fermier.ro

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii dvs.

4. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Aceste pot include:

• Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

• Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dvs fundamentale.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cat timp pastram datele dvs cu caracter personal

Vom stoca datele dvs cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma Micul Fermier si pe tot parcusul relatiei noastre contractuale. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului, si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii cel mult pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile privind arhivarea sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs urmatoarelor categorii de destinatari:

• societatilor din cadrul aceluiasi grup de societati ca Micul Fermier;

• furnizorilor de servicii de curierat;

• furnizorilor de servicii de plata/bancare;

• furnizorilor de servicii de marketing

• furnizorilor de servicii de cercetare de piata;

• societatilor de asigurare;

• furnizorilor de servicii IT;

• altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

In cazul in care ne revine o obligatie legala, sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dvs de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.

In ce tari transferam datele dvs cu caracter personal

In prezent, stocam si prelucram datele dvs cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

Cu toate acestea, este posibil sa transferam anumite date ale dvs cu caracter personal unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.

Vom lua intotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare.

Conform Art. 49 din RGPD, transferurile de date cu caracter personal se poate face catre o tara terta sau o organizatie internationala numai in una dintre conditiile:

  1. a)persoana vizata si-a exprimat in mod explicit acordul cu privire la transferul propus, dupa ce a fost informata asupra posibilelor riscuri pe care astfel de transferuri le pot implica pentru persoana vizata ca urmare a lipsei unei decizii privind caracterul adecvat al nivelului de protectie si a unor garantii adecvate.
  2. b)transferul este necesar pentru executarea unui contract intre persoana vizata si operator sau pentru aplicarea unor masuri precontractuale adoptate la cererea persoanei vizate;
  3. c)transferul este necesar pentru incheierea unui contract sau pentru executarea unui contract incheiat in interesul persoanei vizate intre operator si o alta persoana fizica sau juridica;
  4. d)transferul este necesar din considerente importante de interes public;
  5. e)transferul este necesar pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
  6. f)transferul este necesar pentru protejarea intereselor vitale ale persoanei vizate sau ale altor persoane, atunci cand persoana vizata nu are capacitatea fizica sau juridica de a-si exprima acordul;
  7. g)transferul se realizeaza dintr-un registru care, potrivit dreptului uniunii sau al dreptului intern, are scopul de a furniza informatii publicului si care poate fi consultat fie de public in general, fie de orice persoana care poate face dovada unui interes legitim, dar numai in masura in care sunt indeplinite conditiile cu privire la consultare prevazute de dreptul uniunii sau de dreptul intern in acel caz specific.Ne puteti contacta oricand pentru a afla mai multe informatii despre tarile in care transferam datele dvs, precum si garantiile pe care le-am pus in aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor.

Ce drepturi aveti:

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. În condițiile prevăzute de legislația ce face referire la protecția prelucrării datelor cu caracter personal, persoana vizată are următoarele drepturi:

- Dreptul la informare – dreptul de a primi informații cu privire la activitățile de prelucrare desfășurate de către operator – conform art. 12 și art. 13 din RGPD;

- Dreptul de acces la datele cu caracter personal – dreptul de a obține confirmarea din partea operatorului cu privire la detaliile prelucrării datelor cu caracter personal ale persoanei vizate, acces la datele respective și la informațiile ce fac referire la scopul prelucrării, categoriile de date prelucrate, categoriile de destinatari cărora atele cu caracter personal le-au fost sau urmează să le fie divulgate, în special destinatari din țări terțe sau organizații internaționale, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate datele cu caracter personal etc. - conform art. 15 din RGPD;

- Dreptul la rectificare – dreptul persoanei vizate de a corecta datele cu caracter personal care sunt prelucrate de către operator, date care sunt inexacte, sau datele care sunt necesar a fi completate – conform art. 16 din RGPD;

- Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat) –ștergerea datelor cu caracter personal de către operator, fără întârziere nejustificate, conform art. 17 din RGPD;

- Dreptul la restricționarea prelucrării – se aplică conform art. 18 din RGPD;

- Dreptul la portabilitatea datelor - conform art. 20 din RGPD. Operatorul răspunde la solicitarea de portare în termen de o lună de la primirea solicitării.

- Dreptul la opoziție - conform art. 21 din RGPD. În cazul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate în scopuri de cercetare științifică sau istorică sau în scopuri statistice în conformitate cu articolul 89, alineatul (1) din RGPD 679/2016, persoana vizată, din motive legate de situația sa particulară, are dreptul de a se opune prelucrării datelor cu caracter personal care o privesc, cu excepția cazului în care prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini din motive de interes public

- Dreptul privind procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri – conform art. 22 din RGPD.

- Dreptul de a vă adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - conform art. 77 RGPD;

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate.

Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului Micul Fermier. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii.

Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns.

Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum 30 zile lucratoare de la data primirii sesizarii in scris a problemelor de catre operator.

Dreptul la rectificare

Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat")

Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

acestea au fost prelucrate ilegal; sau

acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau a

alte cazuri prevazute prin lege;

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:

pentru respectarea unei obligatii legale; sau

pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Exista anumite alte circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante in care v-am putea refuza aceasta solicitare

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul Micul Fermier si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la Micul Fermier, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar Micul Fermier va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului Micul Fermier, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor

 Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:

• prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; sau

• acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta; sau

• v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care.

• avem consimtamantul dvs.;  sau

• pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; sau

• pentru a proteja drepturile Micul Fermier sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Dreptul la portabilitatea datelor

Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal intr-un intr-un format care poate fi citit automat sau puteti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;

Dreptul de opozitie

Va puteti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim.

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs in scop de marketing, fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate

Puteti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si puteti contesta decizia.

Va puteti exercita aceste drepturi, prin simpla transmitere a unei solicitari in scris, semnata si datata, la adresa de corespondenta din Sos.de Centura nr.6, Plat.Betonata D.1.1. birou 12, Stefanestii de Jos sau la protectiadatelor@micul-fermier.ro

Responsabilul nostru pentru protectia datelor cu caracter personal va sta la dispozitie pentru orice solicitare.

Dreptul de a depune plangere

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment responsabilul cu protectia datelor cu caracter personalal Golden Fish SRL prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

- prin e-mail la adresa: protectiadatelor@micul-fermier.ro

- prin posta sau curier la adresa: Sos.de Centura nr.6, Platforma Betonata D.1.1., Stefanestii de Jos - cu mentiunea in atentia Responsabilului cu protectia datelor cu cracter personal.

Prin intermediul acestei informari si a demersurilor continue ne aliniem prevederilor Regulamentului 679/2016 si va asiguram din nou de intentiile noastre pozitive ce se regasesc in actiuni cu scop legal, contractual, de comunicare si de marketing direct.