Termeni si conditii - Micul Fermier Magazin Online

Termeni si Conditii

I. Despre Noi
Serviciul https://www.micul-fermier.ro/B2C este oferit E-fishent SRL (E-fishent), in calitate de operator de date cu caracter personal, cu sediul social in Linia de Centura 5 CTPark Bucharest North, Stefanestii de Jos, Ilfov, 077175, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/4049/2018, avand CUI RO39795280, denumita in cele ce urmeaza Societatea.
Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:
- In scris sau la Sediu Social: Linia de Centura 5 CTPark Bucharest North, Stefanestii de Jos, Ilfov, 077175
- Prin email la adresa: marketing@micul-fermier.ro
- Prin telefon la numarul: 0374 496 580 

II. Despre E-FISHENT
E-FISHENT este un o platforma online care ofera clientilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.


III. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul E-FISHENT, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele E-FISHENT fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii.
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale E-FISHENT fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilorcatre pagina de index a E-FISHENT, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul E-FISHENT intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.


IV. Inregistrarea ca client
Site-ul E-FISHENT poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca client (crearea unui cont de client pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului E-FISHENT sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca client (sa va creati un cont de client pe Site). Inregistrarea ca client presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a E-FISHENT si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre clienti si Societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile E-FISHENT.
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de client, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de client, creat pe Site.
E-FISHENT poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de E-FISHENT. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele E-FISHENT, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore.
E-FISHENT isi rezerva dreptul de a inchide conturi de clienti, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie.


V. Datele Personale
Prin inregistrarea ca client al E-FISHENT va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca client al serviciului E-FISHENT. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele E-FISHENT va trebui sa ne comunicati o adresa dee-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de E-FISHENT, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs.


VI. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe E-FISHENT este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
- identificarea si alegerea produselor
- inregistrarea dvs. ca client al E-FISHENT
- efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG448/2005.
- livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificatedaca este cazul.
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe E-FISHENT, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care Site-ul isi deruleaza operatiunile.


VII. Cum cumpar
VII.1. Preturile

Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe E-FISHENT reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 19%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada.


VII.2. Metode de plata
Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare. Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, subforma unei facturi. Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.
Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul E-FISHENT prin transfer bancar/ordin de plata?
Puteti cumpara produse prin E-FISHENT urmand 3 pasi:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Comanda acum".
b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.
c. Acceptati postarea comenzii  
Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. 
Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru in formularul de comanda. Daca adresa de livrare,sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe carele aveti inregistrate in contul de client de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Adresa pentru livrare este va fi afisata ca fiind aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului de comanda. 
Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Pasul urmator". Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. 
Alegeti metoda de transport/ livrare. 


VIII. Garantie si service postvanzare
Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa contactati departamentul de service. Toate produsele comercializate au o garantie de 12 luni pentru persoanele juridice si 24 de lun pentru client persoane fizice si ea poate fi prelungita prin pachetele de garantie extinsa ce se pot cumpara pe acest site.
Raspunsul catre client pentru produsele primate in service se trimite in 15 zile de la primirea produsului. 


IX. Descrierea si returnarea produselor
E-FISHENT depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, E-FISHENT nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de E-FISHENT este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului se poate face in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului si este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice care au achizitionat produsul la distanta respectand conditiile O.U.G. 34/2014.
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris catre www.micul-fermier.ro, prin formularul de retur de pe site, ca renunta la cumparare, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului. Vezi formular retur: https://www.micul-fermier.ro/conditii-de-retur Returul produselor sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.
Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.
In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta returul produselor si contituirea contravalorii acestora ca avans marfa pentru comenzi viitoare sau de a nu da curs solicitarii de retur.
Iti recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.
Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit, fara sa prezinte modificari fizice, lovituri, zgarieturi, etc). 
Consumatorul trebuie sa completeze un formular de returnare a produsulelor prezent la adresa: https://www.micul-fermier.ro/conditii-de-retur  
Personalul www.micul-fermier.ro va verifica toate datele completate de consumator. O copie a acestei notificari ce poate fi tiparita de catre consumator din contul propriu, sau direct din emailul primit, trebuie semnata si atasata obligatoriu coletului ce contine produsele ce urmeaza a fi returnate. Acest document trebuie atasat coletului ce contine produsele returnate astfel incat el sa fie vizibil fara a desface respectivul colet.
Produsele ce urmeaza a fi returnate nu vor fi primite de catre serviciul nostru specializat decat corect ambalate in colete si cu formularul de returnare semnat si atasat. 
Pentru expedierea coletelor va rugam sa folositi servicii de curierat. Nu primim la retur produse neambalate. Coletele ce nu au in mod vizibil formularul de returnare tiparit (notificarea ce contine numarul de autorizare a returnarii) semnat in original de catre client nu vor fi primite de serviciul nostru specializat si vor fi refuzate. Cele 30 de zile in care vom rambursa contravaloarea produselor derulate se scurg din momentul in care acest formular de denuntare unilaterala a contractului, cu numar de autorizare si semnat de catre client, ajunge in posesia serviciului nostru specializat impreuna cu produsele returnate.
In momentul sosirii coletelor in serviciul nostru specializat se va face o scurta verificare vizuala a coletului in prezenta curierului. Daca se constata urme de loviri sau manipulari defectuoase ale coletului, sau daca starea acestuia nu este impecabila din punct de vedere al integritatii, se va face un proces verbal care sa semnaleze aceste probleme si o copie va fi inmanata curierului. Toate coletele primite si care respecta aceste conditii de returnare vor fi desfacute si fotografiate pentru a consemna starea la receptie a produselor din interior, si pentru a verifica daca starea produselor este identica cu starea lor din momentul completarii formularului de returnare (in momentul completarii formularului, pe baza asumarii raspunderii, clientul trebuie sa consemneze starea produselor in scris si/sau prin fotografii). Orice inadvertenta intre starea declarata de consumator la completarea formularului de returnare si receptia propriu-zisa a produselor de catre personalul nostru specializat va conduce respingerea returului produselor, clientul fiind raspunzator de transportul acestor produse pana in sediul nostru specializat.
Clientul va fi instiintat in termen de 72 de ore de la primirea coletului de aceasta situatie si va putea alege daca primeste inapoi pe cheltuiala sa produsele neconforme cu declaratia sa si produsele care nu mai sunt in aceeasi stare in care au fost livrate initial clientului, sau daca accepta aducerea acestor produse la starea initiala. Societatea noastra poate percepe taxe suplimentare in cazul returnarii produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj etc., sau care nu corespund cu declaratia clientului din momentul completarii formularului de returnare, pentru readucerea lor la starea initiala, care pot avea o valoare intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului, cu acordul clientului.
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fin conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr.130/2000.
In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
- de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, prin curier
- de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat.
Motivele de retur pot fi variate, mentionam cateva mai jos, dara a fi obligatorii in mentionarea restituirii produsului: 
o Produsul nu corespunde nevoilor mele de cumparare
o Comanda gresita (alt produs livrat)
o Neconform la livrare (produsul incomplet / ori nu functioneaza)

Contravaloarea produsului returnat va fi facuta prin mai multe metode, stabilite de comun acord cu clientul:
1)  prin inlocuirea produsului;
2) prin inlocuirea cu alt produs , iar atunci cand este o diferenta de plata aceasta va fi achitata de catre client prin ramburs sau metodele publicate pe site;
3) se face restituirea contravalorii produsului, decizie luata de comun acord cu clientul in max 14 zile de la primirea produsului returnat;
4) voucher de valoarea produsului returnat. Cu voucherul poate face alta achizitie din magazine online Micul Fermier sau ale partenerilor, 

Consumatorul nu poate returna urmatoarele produse achizitionate, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
- certificate de garantie extinsa;
- depasirea termenului de garantie de la achizitia produsului. 

X. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut
Clientii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. E-FISHENT isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre clienti si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe E-FISHENT, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre clienti, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe E-FISHENT, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea clientilor, ale E-FISHENT.
E-FISHENT are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale clientilor pe Site. E-FISHENT nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. E-FISHENT are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre clienti.


XI. Forta Majora
E-FISHENT, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre E-FISHENT nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa E-FISHENT. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la E-FISHENT, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele E-FISHENT, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.


XII. Publicitatea
E-FISHENT poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea E-FISHENTsi prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.


XIII. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejareaproprietatii intelectuale
E-FISHENT respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email sau sa ne contactati la numarul de telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract.


XIV. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul E-FISHENT sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile E-FISHENT se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul E-FISHENT. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Bucuresti.


XV. Prezentarea ofertei
E-FISHENT isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul E-FISHENT, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul E-FISHENT aucaracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul E-FISHENT au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.