Cel mai bun ciocan rotopercutor

Ciocanele rotopercutoare sunt unelte versatile cu ajutorul carora se pot efectua o varietate de lucrari, de la spargerea betonului, pana la executarea de gauri de trecere in diverse tipuri de suprafete si platforme si chiar pana la lucrari de demolare, asa cum ar fi inlaturarea gresiei sau faiantei vechi sau a daramarea zidurilor ori spargerea placilor cimentate. 

In toate aceste scenarii, folosirea ciocanelor rotopercutoare usureaza cu mult sarcinile de lucru. Astfel, detinerea unui ciocan rotopercutor bun este indispensabila atat pentru trusa de scule a unui profesionist in domeniul lucrarilor de constructii si instalatii diverse, cat si pentru inventarul de unelte al unei gospodarii. 

Daca te afli in cautarea celui mai bun ciocan rotopercutor, atunci acest articol este o buna ocazie de a-ti forma o parere si chiar de a alege un model de top analizand caracteristicile, avantajele si dezavantajele celor mai bune scule din aceasta gama.

Cuprins

1. Cel mai bun ciocan rotopercutor - Clasificare TOP 3 rotopercutoare

2. Cum sa alegi cel mai bun rotopercutor pentru nevoile tale de lucru

3. Mărci de ciocane rotopercutoare recomandate de Micul-fermier.ro

          3.1. Marca Detoolz 

          3.2. Marca Micul Fermier

4. Afla cum se utilizeaza si intretine corect un ciocan rotopercutor - recomandari ale profesionistilor

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre ciocanele rotopercutoare

 

1. Cel mai bun ciocan rotopercutor - Clasificare TOP 3 rotopercutoare

Alegerea unui ciocan rotopercutor este un pas important catre dotarea inventarului de unelte de bricolaj si pentru completarea colectiei de masini de gaurit si de insurubat utile in diverse lucrari de tip profesional, in constructii sau in gospodarie si ferma. 

 

 

Produs

Ciocan rotopercutor 1500W Micul Fermier

Ciocan rotopercutor 1500W

Ciocan rotopercutor 1500W 930rpm 4500bpm 32mm

Caracteristici

Diametru maxim gaurire:    Otel - Ø13; Lemn - Ø 40; Beton - Ø26;

Frecventa:50 Hz;

Nivelul presiunii acustice LpA:93 d.B(A);

Nivelul puterii sunetului LWA: 106 d.B(A);

Numar bucati/bax: 4

Numar bucati/set: 1

Putere KW/W:    1600 W

Tensiune alimentare: 220 V

Tip produs: Ciocane rotopercutoare;

Viteza de rotatie: 4000 rpm

Diametru maxim gaurire:    Otel - Ø13; Lemn - Ø 40; Beton - Ø26;

Frecventa:50 Hz;

Nivelul presiunii acustice LpA:93 d.B(A);

Nivelul puterii sunetului LWA: 106 d.B(A);

Numar viteze: 6 viteze;

Numar bucati/bax: 4;

Numar bucati/set: 1;

Putere KW/W: 1500 W;

Tensiune alimentare: 220 V;

Tip produs: Ciocane rotopercutoare;

Viteza de rotatie: 800 rpm

Diametru maxim gaurire:    Otel - Ø13; Lemn - Ø 40; Beton - Ø26;

Clasa de protectie: dublu izolata (clasa II);

Dimensiuni:     44x28.5x32 cm; 

Frecventa:50 Hz;

Frecventa impact: 0-4500 bpm;

Greutate bruta: 16 kg;

Greutate neta    : 15 kg;

Interval de foraj nominal:    6÷32mm;

Tip mandrina: mandrina SDS

Numar viteze: 5 viteze;

Numar bucati/bax: 4;

Numar bucati/set: 1;

Putere KW/W: 1500 W;

Tensiune alimentare: 230 V;

Tip produs: Ciocane rotopercutoare;

Viteza de rotatie: 930 rpm

PRO

- model compact pentru uz semiprofesional;

- mandrina SDS interschimbabila;

- viteza de rotatie superioara;

- cutie speciala de transport;

- burghie si dalti incluse.

- Model versatil care poate fi folosit in gaurirea betonului, otelului, pietrei, dar si a lemnului, plasticului ceramicii si operatii de insurubare;

- maner cauciucat moale pentru o priza sigura si ferma precum si pentru confort in utilizare;

Mandrina SDS interschimbabila

- pachet care include 3 burghie si 2 dalti

- model robust, eficient si usor de utilizat;

- adaptabil la functii multiple de percutie, rotopercutie si gaurire prin rotatie fara percutie;

- mandrina interschimbabila SDS

- sistem Vario-Lock pentru orientarea la mana a pozitiei daltii dupa nevoie;

- include o cutie speciala de transpot, de calitate;

- include 3 burghie de marimi diferite si o dalta.

Contra

- pretul din gama superioara

- pret destul de ridicat

- pret din gama superioara

 

Vezi AICI pret

Vezi AICI pret

Vezi AICI pret

2. Cum sa alegi cel mai bun rotopercutor pentru nevoile tale de lucru?

Atunci cand vrei sa cumperi un ciocan rotopercutor de top, trebuie sa iei in considerare, inainte de a merge la magazin sau de a comanda online, unele aspecte esentiale, care, daca sunt bifate, te pot conduce catre o achizitie excelenta a unui produs eficient de care sa fii multumit timp indelungat. Iata principalii factori de care trebuie sa tii cont la alegerea unui ciocan rotopercutor de calitate:

  • Designul modelului

In privinta designului unui ciocan rotopercutor bun, ar trebui sa fii atent la ergonomia de utilizare, deoarece aceasta unealta poate fi destul de grea, iar utilizarea timp indelungat poate fi destul de obositoare pentru muschi. Asigura-te ca ciocanul rotopercutor este prevazut cu manere inteligent amplasate pentru a usura manevrarea si priza mainilor pe unealta precum si pentru a amplifica forta de apasare. Manerele auxiliare care permit rotirea la unghiuri de peste 180 de grade sau chiar rotatii coomplete de 360 de grade sunt utile mai ales pentru asigurarea unui suport suplimentar in cazul lucrarilor mai dificile. 

  • Puterea motorului 

Puterea unui ciocan rotopercutor este unul dintre factorii importanti la care trebuie sa acorzi atentie la momentul achizitiei unui astfel de unelte. Ciocanele rotopercutoare au nevoie de putere mai mare daca sunt folosite in scenarii grele de lucru, asa cum este cazul executarii de gauri in pereti sau in plansee din beton. Astfel, in functie de scenariile de lucru la care vei folosi rotopercutorul ar trebui sa verifici puterea motorului pentru a analiza daca modelul este adecvat nevoilor tale de lucru.

  • Mandrina

Modelele moderne de ciocane rotopercutoare folosesc mandrine SDS, SDS-Plus sau SDS-Max. Mandrinele SDS nu functioneaza la fel ca in cazul celor clasice care sunt prevazute cu cele trei cunoscute gheare sau falci de prindere, ci sunt prevazute cu un fel de manson glisant si un mecanism de blocare pe fantele burghiului de gaurire sau ale daltei atasate. Diferenta dintre SDS si SDS Plus sau SDS Max este data de dimensiunile bitilor pe care le pot acomoda. Asa ca, atunci cand vrei sa cumperi un ciocan rotopercutor, ar trebui sa verifici si tipul de biti cu care il vei accesoriza deoarece bitii trebuie alesi in functie de specificatiile SDS. 

  • Modul de lucru

Ciocanele rotopercutoare sunt apreciate si cautate mai ales pentru versatilitatea modului de lucru. Astfel, ar trebui sa te asiguri ca alegi un model care este capabil de toate cele trei moduri de lucru: functia de bormasina, functia de percutie fara rotatie si functia mixta de bormasina si de percutie in acelasi timp.

  • Accesoriile cu care vine ciocanul rotopercutor

Desi poti achizitiona separat aproape toate accesoriile, de la biti de tip spirala sau dalta si pana la perii de schimb pentru motoarele electrice ale uneltelor, este o buna idee sa achizitionezi un model care vine la pachet cu gama variata de accesorii si atasamente. Vei economisi astfel timp si bani la achizitie.

 

3. Mărci de ciocane rotopercutoare recomandate de Micul-fermier.ro

Echipa Micul-fermier.ro este angajata mereu in satisfacerea cerintelor concrete ale clientilor in domeniul bricolajului, constructiilor sau ale fermei si gradinilor, precum si in domeniul gospodaresc. Astfel, si in cazul ciocanelor rotopercutoare, vei gasi in oferta magazinului doar marci verificate, care au trecut cu brio testul timpului si al utilizarii in cele mai diverse scenarii de lucru.

3.1. Marca Detoolz

Detoolz este un brand care apartine companiei romanesti GOLDEN FISH SRL. De-a lungul timpului, compania si-a creat un renume in randul profesionistilor locali din domeniul constructiilor sau al semi-profesionistilor si amatorilor preocupati de domeniul bricolajului si al proiectelor DIY. Uneltele sub marca Detoolz sunt fiabile, puternice, durabile si prezinta rapoarte bune intre cost si beneficiile oferite.

3.2. Marca Micul Fermier

Micul Fermier este brandul comercial al companiei GOLDEN FISH SRL, brand care se adreseaza, in principal, gospodarilor si profesionistilor din diverse domenii de lucru. Astfel, uneltele sub brandul Micul Fermier sunt apreciate pentru anduranta si siguranta pe care le ofera si prin serviciile de garantie, consiliere, service si piese de schimb oferite de companie.

4. Afla cum se utilizeaza si intretine corect un ciocan rotopercutor - recomandari ale profesionistilor

Utilizarea corecta a ciocanelor rotopercutoare este cheia catre o folosinta in bune conditii si de durata indelungata. Dupa cum este stiut deja, ciocanele rotopercutoare vibreaza destul de puternic atunci cand sunt folosite in regim de lucru. 

Vibratiile puternice pot fi obositoare sau chiar iti pot afecta mainile daca folosesti unealta timp indelungat. Astfel, prima recomandare a profesionistilor in domeniu este sa folosesti unealta in reprize scurte de lucru, si sa folosesti echipament de protectie adecvat. Este recomandata folosirea de manusi de protectie care iti pot feri mainile de eventuale reziduri care pot sari din zona de lucru. 

Ciocanul rotopercutor nu trebuie asezat la sol in timpul functionarii. Asteapta oprirea completa a rotatiilor mandrinei si a bitilor de perforare sau de daltuire inainte de a aseza unealta pe jos. Vei evita astfel potentiale accidente care se pot petrece din atingerea accidentala a bitilor in rotatie. 

Nu apela la impovizatii si foloseste intotdeauna bitii potriviti sistemului de prindere ai ciocanului rotopercutor. Modelele de biti compatibili sunt indicati in manualul tehnic al uneltei, manual pe care ar trebui sa-l parcurgi cu atentie. 

Dupa utilizare, este recomandat sa cureti unealta de resturi de moloz si praf. Daca nu il vei mai utiliza o perioada mai mare de timp, depoziteaza ciocanul rotopercutor in spatii uscate si inchise.  

In concluzie, in acest articol ai aflat mai multe detalii utile despre alegerea celor mai bune ciocane rotopercutoare, informatii cu ajutorul carora vei putea lua, cu siguranta, cele mai bune decizii in achizitia unei astfel de unelte utile. Dotarea cu un ciocan rotopercutor de calitate este cheia catre eficienta si efort redus in lucrarile diverse pe care le ai de realizat. 

Sursa foto: Micul-fermier.ro, Pixabay.com

 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre ciocanele rotopercutoare

1. Am nevoie neaparat de un ciocan rotopercutor pentru a dau gauri in pereti din beton?

Desi este posibil sa reusesti sa penetrezi betonul si cu o bormasina ceva mai puternica, folosirea unui ciocan rotopercutor amplifica puterea de penetrare combinand miscarea de rotatie cu percutia, fapt care usureaza inaintarea burghiului in materiale dure. In plus, daca fortezi gaurirea betonului cu o bormasina simpla, aceasta se va uza mult mai repede sau chiar se poate strica motorul.

2. Care este durata de viata a unui ciocan rotopercutor?

Nu se poate da un raspuns precis la aceasta intrebare. Durata de viata a unei astfel de unelte depinde de mai multi factori: intensitatea folosirii, modul corect sau defectuos de utilizare, intretinerea adecvata. Un ciocan rotopercutor de top, folosit zilnic in scop profesional ar putea, totusi, sa aiba o durata normala de folosire de peste 3-4 ani.

3. Exista vreo diferenta intre ciocanele rotopercutoare si demolatoare?

Da, in cazul demolatoarelor puterea este mult mai mare, unele modele fiind chiar prevazute cu motoare pe benzina, iar acest tip de unlete nu au si functie de rotire ca in cazul ciocanelor rotopercutoare. Demolatoarele nu pot fi folosite decat pentru lucrari de daramare sau spargere a zidurilor sau placilor din ciment, beton, etc.

4. Cum pot intretine un ciocan rotopercutor pentru a-l folosi mai mult timp?

In general, ciocanele rotopercutoare sunt unelte solide care nu au nevoie de prea multa atentie, asa cum este cazul uneltelor cu mecanica fina incorporata. Din cand in cand, este nevoie de ungerea sistemului de percutie, la modelele care permit acest lucru si nu sunt capsulate. Motoarele electrice cu perii au nevoie de inlocuirea periilor dupa circa 8000 de ore de functionare. In rest, curatarea regulata a uneltei dupa folosire este recomandata oricarui detinator. 

5. Ce inseamna SDS din specificatiile tehnice ale unui ciocan rotopercutor?

SDS este acronimul expresiei din limba engleza “Slotted Drive System” si desemneaza un tip de mandrine ce permit prinderi ferme si rapide in functie de scenariul de lucru al lucrarilor de rotopercutie, daltuire si gaurire in caramida, beton si piatra. Sistemul a fost inventat de catre compania Bosch.

 

Articole similare