Indisponibil
Deshidrator universal 12 tavi 800W INOX
Deshidratorul universal 12 tavi, 800W, INOX , Micul Fermier GF-2193 este conceput exclusiv pentru uscarea produselor alimentare si a plantelor. Capacitatea de a regla usor temperatura si ventilatorul ofera conditiile de temperatura necesare pentru uscarea diferitelor produse.
Sfaturi pentru deshidratarea produselor alimentare
1. Asezati produsele pe tavi fara a le suprapune.
2. Daca timpul de deshidratare este de 6 ore atunci verificati o data la 2 ore stadiul dehidratarii.
3. Inainte de scoaterea produselor dehidratate veirifcati stadiul de deshidratare, taiati bucatele pentru a vedea gradul de umiditate. Daca produsele sunt inca umede trebuie sa mariti timpul de deshidratare.
4. Etichetati produsele cu data, tipul, cantitatea pentru a va imbunatati metodele pe parcurs pentru a obtine cele mai bune rezultate.
5. Pentru a obtine produse de calitate superioara, pastrarea in bune conditii este esentiala. Alimentele trebuie impachetate numai dupa ce s-au racit. Daca se depoziteaza in spatii reci, intunecoase si uscate, produsele pot rezista perioade mai mari de timp. Temperatura ideala de depozitare este de 16˚C sau mai joasa.
6. Pastrati alimentele in pungi de depozitare cu inchidere ermetica sau in pungi vidate.
7. Dupa deshidratare, produsele alimentare isi miscoreaza volumul de 1/2 pana la 1/4 din dimensiunea initiala asa ca feliile nu ar trebui sa fie prea mici inainte de procesare. Pastrama isi micsoreaza volumul de 1/3 din marimea initiala.
Cateva exemple cu duratele de deshidratare:
Plante erbacee: Timpul de uscare 5-8h; Temperatura de uscare 45-65˚C
Produse sub forma de faina: Timpul de uscare 3-4h; Temperatura de uscare 40-45 ˚C
Gustari pentru copii: Timpul de uscare 5-8h; Temperatura de uscare 45-50 ˚C
Legume: Timpul de uscare 6-8h; Temperatura de uscare 60-70 ˚C
Fructe intregi si feliate: Timpul de uscare 8-10; Temperatura de uscare 60-75 ˚C
Carne, peste: Timpul de uscare 8-12h; Temperatura de uscare 55-70 ˚C
Precautii:
• In timpul functionarii, fantele de ventilatie din spatele deshidratorului trebuie sa fie la o distanta minima de 15cm fata de perete pentru a mentine circulatia aerului si in acest fel reducerea consumului de energie electrica si scurtarea timpului de procesare.
• Cand deshidratorul este in functiune si in mod special atunci cand functioneaza la putere maxima, carcasa se poate incalzi puternic si de aceea nu amplasati obiecte pe deshidrator.
• Nu este recomandat sa puneti produse cu grade diferite de umiditate de exemplu carnea cu fructele deoarece au timpi diferiti de procesare. De asemenea fructele bogate in apa se recomanda a fi taiate in felii mai groase deoarece, dupa uscare ele se vor subtia destul de mult. Daca feliie sunt prea subtiri, calitatea gustului poate fi afectata dupa procesare.
• Deconectati de la retea aparatul dupa utilizare, nu mentineti aparatul conectat la priza daca nu il utilizati pentru a evita orice pericol.
Brand | Micul Fermier |
---|---|
Capacitate | 15 L |
Dimensiuni | 37,2x27,5x32,5 cm |
Frecventa (Hz) | 50 Hz |
Greutata bruta | 14 kg |
Greutate neta | 13 kg |
Material carcasa | Inox 201 |
Material tavi | Inox SS304 |
Material usa | Geam - stalinit |
Nivel zgomot | 50 dB |
Numar tavi | 12 buc |
Putere KW/W | 0,8 kW |
Tensiune | 220 ÷ 230V |
Tip produs | Deshidrator |
Turatie motor (rpm) | 1500 rot/min |
Micul Fermier face toate eforturile in a va prezenta cat mai bine caracteristicile produselor prezente pe site.
Imaginile produselor prezentate pe site sunt cu titlu de prezentare si pot fi diferite fata de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect, etc.)
Producatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari specificatiilor tehnice ale produselor fara o notificare prealabila
Produse similare
Produse vizualizate recent
Comentarii (1)
Recomand cu incredere
L-am folosit pentru uscarea alimentelor si functioneaza impecabil. Recomand
Serban
10.11.2022 11:58:58